facebookicon twitericon picassaicon youtubeicon 

Exposicions

Per reforçar la tasca sensibilitzadora de la Plataforma, des de l’any 2009 hem implicat el col•lectiu artístic en la lluita contra la violència masclista. Des d’aleshores hem creat quatre exposicions, que s’han exhibit a diferents espais de la ciutat de Barcelona, però sempre creades en el marc del Fòrum contra les violències de gènere.

2009: L’Exposició Trenquem el Silenci va mostrar l’obra de vuit artistes que van voler fer la seva aportació a la causa: Marisa Ordoñez, Marili Romero, Laia Matas, Maria B. Huerga, Roser Pineda, Lidia Tamboleo, Blanca Gotor i Lluvia Cisneros.

2010: Les Golfes Il•lustració van crear l’exposició Si les parets parlessin: els objectes parlen dels inquilins de la casa, de la seva relació i de la situació de maltractament que hi és present a cada estança. Així, entrant als racons íntims i quotidians d’una casa, mostrem l’origen del maltractament, fent-lo visible per poder reaccionar i posicionar-nos en contra.

2011: Les Golfes Il•lustració van inaugurar La violència oculta, una exposició centrada en situacions quotidianes acceptades on radica un masclisme emmascarat i que restringeixen la llibertat i la dignitat de la dona. Aquestes actituds discriminatòries a causa de l’herència maslcista arrelada en la societat, i poden arribar a evolucionar en casos de violència de gènere. L’objectiu de l’exposició no és establir una definició de violència, sino crear debat davant de situacions que poden resultar familiars a més d’un espectador.

2012: va ser el torn de No estàs sola, que amb onjectes del dia a dia, vol transmetre un missatge valent, i encoratjar a les dones que pateixen violència de gènere, que és possible sortir-se’n. A la vegada vol remarcar que és important demanar ajuda, i que hi ha gent disposada a donar-la. Les Golfes Il•lustració també van ser les creadores d’aquesta exposició.

2013: Exposició fotogràfica 'Els seus ulls' On està violència? La resposta ens la donen sis dones i sis càmeres. Sis experiències que ens revelen una visió quotidiana de la violència. Del 7 al 30 de novembre.

 

 2009 expotrenquemelsilenci 2010 silesparetsparlessin 2011 violenciaoculta 2012 noestasola

 

Mapa web

Qui som

Què fem

Entitats  

Actualitat

Agenda 

Recursos

Col.labora 

Contacte

      Col·laboren

  gene

bcnaj

 logospeu

caixa12

Últimes notícies........

Agenda

Actualitat  

Plataforma Unitària Contra les

Violències de Gènere

Rambla Santa Mònica nº10,

08002 Barcelona

Telf.- 627.398.316

Email.-prouviolencia@pangea.org